Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși efectuează cercetări cu privire la doi bărbați, care au săvârșit infracțiuni la regimul juridic al circulației rutiere în zona de competență.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pe raza localității Drînceni, judeţul Vaslui, pentru control, două ansambluri de vehicule, fiecare format dintr-un microbuz și o remorcă, conduse de cetățeanul din R. Moldova Alexandru P., în vârstă de 30 de ani, respectiv, Alexandru M., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 37 de ani.

~La controlul de frontieră, bărbații au prezentat câte un permis de conducere valabil pentru categoria B. În urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că masa totală autorizată a celor două ansambluri de vehicule în cauză este de 6.200 Kg, iar pentru a le putea conduce șoferilor le este necesară categoria „BE”. Cu privire la cele constatate, cei doi bărbați au declarat că nu aveau cunoştinţă că permisele de conducere valabil deţinute nu le dădeau acest drept”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în ambele cazuri, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Articolul precedentPatru medalii pentru atleții vasluieni
Articolul următorForțe impresionante pentru stingerea unui incendiu de vegetație la Doagele