Prefectul Eduard-Andrei POPICA a organizat o întâlnire cu reprezentanții pensionarilor și bătrânilor din județ, în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice.

În cadrul întrunirii, Mihaela Vlada, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, a făcut o informare cu privire la afecțiuunile respiratorii la persoanele vârstnice în sezonul rece, oferind și câteva recomandări.

”În perioada 1 ianuarie-15 februarie 2019, în județul Vaslui s-au înregistrat 94 de cazuri de gripă, din care 21 la persoane cu vârsta de peste 65 de ani. Am avut și un caz de deces, la o persoană de 57 de ani. În sezonul 2018-2019 am administrat 42.830 de doze de vaccine antigripal, din care 23.441 de doze au fost administrate persoanelor de peste 65 de ani. Numărul infecțiilor respiratorii la persoanele în vârstă a ajuns în acest sezon rece la 2.874 de cazuri, fiind înregistrate și 636 cazuri de pneumonii”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

În acest an, prefectul Eduard-Andrei POPICA va inițiat o serie de discuții zonale cu pensionarii și instituțiile statului, pentru o revolvare mai rapidă a doleanțelor acestora.

Articolul precedentPrefectul a activat Centrul Local de combatere a bolilor
Articolul următorInteres crescut pentru Trofeul ”Deliciosul de Vaslui” la șah