Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui își deschide porțile publicului vasluian pentru o nouă întâlnire captivantă cu istoria. Seria de conferințe „După-amiezi culturale la Vaslui” continuă marți, 30 octombrie, ora 14, la sala de activități a instituției.

Aceasta reprezintă rodul unei frumoase colaborări dintre instituția vasluiană și prof. univ. dr. Constantin Dram, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, care, de această dată, l-a invitat să conferențieze pe academician Valeriu Matei, director al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” Chișinău. Conferința are un titlu încărcat de semnificații, și anume Pactul „Ribbentrop-Molotov”.

„Uneori, capitole ale istoriei zac în sertarele închise ale memoriei. Noi, cei care astăzi ființăm și care, la rândul nostru, vom deveni amintire, nu avem dreptul să uităm ceea ce a marcat mersul istoric al lumii în care trăim. Tema pe care v-o propunem în această lună atinge un subiect sensibil și controversat, având în centrul ei adevărul. Vă așteptăm la Biblioteca Județeană pentru o întâlnire în care istoria va vorbi prin intermediul unui invitat de marcă, domnul academician Valeriu Matei”, a declarat Voicu Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul”.

 

Articolul precedentSe caută 200 de muncitori la cules mazăre, în Danemarca și Portugalia
Articolul următorDimitrie Cantemir, evocat la muzeul din Vaslui