Timp de două zile, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui va găzdui Seminarul de Medicină de Urgență în Pediatrie, organizat în parteneriat cu Rotary Club Vaslui, Rotary Republica Moldova și Cluburi Rotary din Israel.

Astfel,18 medici pediatri, urgentiști și ATI din Moldova vor fi pregătiți de specialiști din Israel, acreditați de Academia Americană de Pediatrie (AAP).

“Scopul seminarului, care se desfășoară în Vaslui este de a educa, nu de a certifica o competență. Acest seminar oferă medicilor informațiile necesare pentru managementul (evaluarea și intervenția promptă terapeutică) situațiilor de urgență pediatrică, medicală și traumatică, atât în prespital, cât și spital – camerele de gardă ale secțiilor de pediatrie și unitățile/compartimentele de primire urgență. Există și trei work-shopuri practice și din această cauză am selectat doar 18 medici din multele solicitări. Se va lucru cu grupe de câte 6 cadre medicale, acesta este numărul maxim. Se va lucra pe manechine profesioniste. Cursul a fost conceput pentru a oferi cunoștințe de bază în medicina de urgență pediatrică furnizorilor de servicii medicale care, prin departamentele lor, asigură asistența medicală sau medico-chirurgicală copiilor”, a declarat managerul SJU, Ana Rinder.

De la spitalul vasluian vor participa la curs opt medici.

 

Articolul precedentSute de polițiști și jandarmi angrenați pentru siguranța desfășurării referendumului
Articolul următorUn șofer beat a provocat un accident grav la Lipovăț