De ieri, 14 ianuarie 2020, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui, are șef nou în persoana colonelului Mihai Ciprian Mitrea. Asta după ce, fostul titular col. Ghiorghe Blagoci, a rămas fără certificat din partea Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, act imperios necesar pentru deținerea funcției de conducere.

Colonelul Mihai Ciprian Mitrea a deținut până acum funcția de prim–adjunct al șefului ISU Neamț.  El a absolvit liceul militar și facultatea de pompieri și are experință ca manager după ce a condus ISU Neamț timp de un an.

Retragerea certificatului ORNISS, noua metodă de epurare în structuri?

Zeci de cadre din M.A.I. și I.S.U. acuză că retragerea certificatului ORNISS nu este decât un mod de epurare în structuri, cei vizați fiind în imposibilitatea de a se apăra, metoda acționând ca o ghilotină, neexistând cale de atac ori contestație.

Potrivit unor surse din rândul celor demiși prin această metodă retragerea se face la propunerea Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI), cunoscută și sub numele de „Doi și-un sfert”, după numele fostei unități de informații a Internelor, U.M. 0215).

„Nu sunt indicate motivele, nici articole din lege care stau la baza retragerii certificatului. Această informare vine secret de serviciu, nu este adusă la cunoștința persoanei luate în vizor. Nu există nici o modalitate de apărare”, a declarat unul dintre cei vizați de această acțiune.

Potrivit unor surse din rândul celor demiși prin această metodă, „în prezent, nu mai are curajul nimeni să se opună în interiorul sistemului”.

Articolul precedentBârlădenii își varsă nemulțumirile pe rețele de socializare, administrația ignoră și comunică orarul de funcționare!
Articolul următorIncendiu la Podul Pescăriei: cabina unei macarale aflate pe un trailer a luat foc – FOTO