Consilierii locali bârlădeni au adoptat ieri în cadrul unei ședințe de Consiliu Local un proiect potrivit căruia alocația pentru hrana unui câine maidanez capturat de pe străzile municipiului și dus la padocul public, să fie de 1428 de lei. Până la momentul modificării acestei sume, alocația era de 800 de lei.

Municipalitatea, prim edilul Dumitru Boroș a propus în cadrul ședinței ca suma să fie majorată la 1.000 de lei fără TVA, însă un consilier din partea grupării ALDE, respectiv Constatin Pleșu a intervenit și a propus mărirea acestei sume la 1200 de lei, fără TVA. Proiectul de hotărâre a fost aprobat prin voturile majorității PNL-ALDE și USR, consilierii social-democrați opunându-se acestei hotărâri.

Astfel că s-a ajuns în situația în care alocația pentru întreținerea unui câine capturat și dus în padocul public să fie mai mare decât suma cheltuită pentru hrana destinată pacienților din spital, acolo unde e alocat un buget de aproximativ 600 de lei/individ, sau mai mare decât alocațiile pentru copii care variază între 243 și 600 de lei/lunar. Cu atât mai mult cât salariul minim pe economie este de 1524 de lei, cu 96 de lei mai mult decât vor fi destinați unui câine.

 

 

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentBătăuș din Ciocani reținut de poliție după ce și-a bătut soția
Articolul următorAccident rutier la Sârbi: o dubiță s-a izbit de remorca cu baloți a unui tractor. FOTO&VIDEO