Alături de OLAF, Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, are puteri depline să ancheteze fraude legate de orice fel de conexiuni pe banii europeni.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) il are reprezentant pentru Romania pe Lucian Isar, un personaj controversat in domeniul bancar, un adversar declarat al guvernatorului Mugur Isarescu si al echipei acestuia. Isar face obiectul unei anchete interne a BERD intrucat a facut contracte de consultanta bazate pe „lipsa de loialitate”, in sensul ca a folosit informatii din interiorul institutiei pentru a le furniza partilor implicate in contracte directe, aducand prejudicii, potrivit unor surse citate de ziuanews.ro

Intrucat este vorba despre bani europeni, fie ca sunt de la BERD, de la BCE sau prin alte trasee ale Comisiei UE, daca ajung in litigiu, atunci se pot ancheta (cerceta) doar de OLAF, sau mai nou de Parchetul European al lui Kovesi. Iar asta dupa finalizarea anchetei interne a BERD care, potrivit surselor citate, se va incheia pana la finalul lunii in curs, si dupa inaintarea rezultatelor la OLAF si Parchetul European. Ca atare, am putea asista, in curand, la un dosar european pe care Kovesi il face lui Isar.

 
Articolul precedentBilanț coronavirus: 2.323 de cazuri noi și 113 de decese. Vezi situația pe fiecare județ
Articolul următorVasile Barbu, la România în Realitate: „USR să ceară în primul rând schimbarea acestui ministru incapabil al Sănătății”