513 candidați din județ vor participa la Concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate, care se va desfășura miercuri, 17 iulie.

Centrele de concurs desemnate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui sunt Liceul “Mihail Kogălniceanu” (288 de candidați) și Liceul “Emil Racoviță” (225) din Vaslui.

”Mai avem încă 6 candidați din promoția 2019, care nu și-au validat fișele de înscriere. Ei o pot face și în ziua examenului”, au precizat reprezentanții ISJ Vaslui.

Candidații trebuie să fie prezenți în sala de concurs cel mai devreme la ora 8 și cel mai târziu la ora 9, iar examenul începe la ora 10. După primirea subiectelor de concurs, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului.

Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă și la proba practică/inspecția specială în profilul postului sau cel puțin media 5 (cinci) la inspecțiile la clasă.

Potrivit calendarului de desfășurare a concursului, rezultatele vor fi afișate marți, 23 iulie 2017, contestațiile se vor înregistra la ISJ în perioada 23-24 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 30 iulie.

Cele mai multe dosare sunt pentru educatoare, învățători, educație fizică, limba română, iar cele mai puține pentru economie, cultură civică, textile și comerț.

La nivel județean există 116 posturi titularizabile. La acestea se adaugă 478 de catedre complete, cu o viabilitate doar pentru un an. De asemenea, mai sunt puse la dispoziție 1.794 de posturi incomplete.

Articolul precedentPS Ignatie: „Anul acesta Wimbledon “a devenit” ortodox”
Articolul următorHușana Huși a început pregătirile pentru debutul în liga a 3-a