Mărturiile pacienților de la ATI, infectați cu Sars-Cov2, sunt de-a dreptul cutremurătoare. Fiecare bolnav ascunde o poveste și are persoane dragi care îl așteaptă acasă. Uneori, familiile se gândesc cu groază la clipa despărțirii. Mulți dintre cei internați în spital regretă acum că n-au apucat să se vaccineze. România pare că este îngenuncheată de valul patru al pandemiei, potrivit Realitatea Plus. 

 

Durere, disperare și teamă. Asta transmit pacienții infectați cu Covid-19 ce se zbat în secțiile de terapie intensivă. Unii dintre ei nu mai pot comunica, alții, în schimb, reușesc să schimbe câteva vorbe cu personalul medical. Le e frică de moarte și se luptă să plece pe picioare din spital.

”ATI-ul salvează vieți. Am zis că o să scriu o carte despre lumea mea de pe ATI și despre ei. Probabil îmi trebuie mai mult timp, îmi lipsesc cuvintele până să scriu pentru a descrie calvarul meu…despre negația lor. Sper să scap, sunt mulți care au scăpat”, a declarat un pacient. 

 

De pe patul de spital şi legaţi la aparatul de oxigen, bolavii îi roagă pe cei care sunt încă sănătoşi să se protezeje, să poarte mască, pentru că boala chiar există.

”Se schimbă totul. Am o fetiță care mă așteaptă și un soț acasă. Nu m-am vaccinat și în pare foarte rău, maxim de rău”, a declarat o altă pacientă. 

 

De suferit au şi cadrele medicale, care trebuie să aibă grijă de tot mai mulţi pacienţi şi au ajuns la epuizare din cauza oboselii.

Medicii și asistenții aleargă de la un pacient la altul, toți au nevoie de ei, și stau cu ochii și urechile pe aparatele care le monitorizează bătăile inimii.

”Un flux mare de pacienți care necesită terapia intensivă o va găsi blocată cu pacienți deja internați. Lumea își imaginează că cineva cumpără niște paturi, le aruncă în spital și avem pat de terapie. Nu este așa. Sau cumpără niște ventilatoare, le aduce într-un spital și avem terapie. Din nou nu este așa. 
Oricâte achiziții s-ar face, de paturi, de ventilatoare, de injectomate, monitoare șamd, ne lovim de ceea ce se numește infrastructura spitalelor. Spațiile care pot asigura funcționarea unei secții de ATI trebuie să respecte niște norme. Aproximativ 6 din 10 pacienți decedează”, a declarat medicul Zoran Sandici.

Articolul precedentLiberalii recunosc că au șanse MINIME cu noul Guvern – Stenograme din ședința de sâmbătă
Articolul următorDe ce testele de anticorpi nu sunt trecute în certificatul de vaccinare. Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță