În cadrul Topului Județean al Firmelor, ediția a 25-a, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui a ținut să recompenseze efortul unor oameni de afaceri care mențin pe făgașul normal întreaga economie a județului.

Evenimentul a scos în relief efortul depus de oamenii de afaceri, pentru a menține în viață firmele. Au fost luate în calcul pentru top un număr de 1.922 de societăţi comerciale, iar 690 de firme au reuşit să obţină locuri între I şi III. Un umăr de 137 de firme s-au situat pe locul III, 200 s-au situat în clasament pe locul II, iar 353 de societăţi comerciale au ocupat locul I în top.

”Anul acesta, avem 70 de companii vasluiene clasate pe poziţiile I – X şi 25 de companii clasate pe locurile I – III în topul naţional al firmelor, iar numărul salariaţilor acestora este de peste 6.000 de persoane. Judeţul Vaslui este, astfel, unul bine reprezentat, care susţine economia naţională. În raport cu alte judeţe, Vasluiul este oarecum mai în urmă, din cauza numărului mult mai mic de întreprinzători privaţi, dar eu cred că în perioada următoare vom putea vorbi şi la noi de investiţii de anvergură”, a afirmat Ionel Constantin, preşedintele CCIA Vaslui.

Ediția din acest an a fost realizată în parteneriat cu Primăria Vaslui. Edilul Vasile Pavăl i-a asigurat pe oamenii de afaceri de susținerea autorităților locale, mulțumindu-le pentru faptul că prin activitățile lor aduc sume importante la bugetul local.

”Am încercat în această perioadă o temperare a impozitelor şi taxelor locale, am încercat acordarea unor bonus-uri pentru firmele vasluiene. Rezultatul este unul bun, peste 94 la sută grad de încasare. Acesta a fost răspunsul oamenilor de afaceri vasluieni la sprijinul acordat de primărie şi în continuare avem de făcut lucruri frumoase împreună, pentru oraşul nostrum”, a menţionat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Evenimentul s-a bucurat de prezența ambasadorului Republicii Cuba la Bucureşti, Roberto Cesar Hamilton Magana.

Excelența sa și-a manifestat dorința că îşi doreşte o restabilire a relaţiilor economice dintre România şi Cuba.

”Sunt fericit din două motive. Primul este acela că sunt aici şi împărtăşesc aceste momente cu dumneavoastră şi al doilea este acela că printre atâţia oameni de afaceri, îmi pot exprima speranţa ca aceste momente să contribuie la restabilirea relaţiilor bilaterale între România şi Cuba şi să ne putem întâlni de multe ori la asemenea manifestări, sărbătorind cooperarea noastră şi reuşita afacerilor în relaţiile noastre comerciale”, a declarat oficialul cubanez.

În premieră, în mijlocul oamenilor de afaceri s-a aflat Episcopul Huşilor, PS Ignatie: ”Astăzi se vorbeşte foarte intens despre ”homo economicus”, totul este prin economie. Este foarte bine, însă din punct de vedere moral, în orice afacere Biserica susţine că este nevoie şi de o componentă etică, pentru ca investiţia să nu fie numai pentru tine, ci şi pentru oameni. De aceea, ca episcop, v-aş lansa o invitaţie, să deveniţi într-un fel parteneri ai noştri, ai Bisericii, în activităţile caritabile, pentru că eu am constatat, luând judeţul aproape la pas, că sunt oameni sărmani care au nevoie de o mână întinsă”.

Alături de organizatori s-a aflat și Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Pe lângă oamenii de afaceri, au fost premiaţi o serie de elevi olimpici vasluieni, care au obţinut rezultate deosebite la concursurile şcolare. Totodată, au fost acordate cinci premii de excelenţă unor studenţi din Republica Moldova care studiază în Iaşi şi două premii speciale pentru primarii comunelor vasluiene Hoceni şi Pădureni, pentru investiţiile aduse în comunităţile pe care le conduc. Un premiu similar a primit şi primarul municipiului reşedinţă, Vasile Pavăl.

GALERIE FOTO

 

Articolul precedentMasuri pentru prevenirea aparitiei Influentei aviare
Articolul următorAccident mortal pe DE 581, pe raza comunei Crețești