Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Mercedes, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Belgia, pe care un tânăr din R. Moldova încerca să-l scoată din ţară folosind un certificat de înmatriculare fals.

 

În ziua de 26 septembrie a.c., în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 21 de ani, care transporta cu ajutorul unei platforme un autoturism marca Mercedes E 350 CDI, înmatriculat în Franţa.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de înmatriculare eliberat de autorităţile din Franţa pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În urma verificărilor specifice asupra autoturismului aflat pe platformă, colegii noștri au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Belgia.

Cu privire la aspectele constatate, tânărul a declarat că a achiziţionat recent autoturismul, de la o persoană de sex feminin din judeţul Vaslui, contra sumei de 5.000 de euro şi că, în momentul preluării mijlocului de transport, a primit şi documentele prezentate la control pentru acesta. De asemenea, acesta a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul ar fi furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de  furt şi uz de fals, iar autoturismul, în valoare de 30.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentAlexandra Păcuraru, despre scandalul din jurul preotului Visarion Alexa: „Este un atac progresist. În sfânta Biserică sunt oameni de înaltă calitate duhovnicească”
Articolul următorDescoperit la controlul de frontieră cu un permis fals