Polițiștii Serviciului Rutier Vaslui au depistat un bărbat de 30 de ani din Stănilești, județul Vaslui, depistat în dimineața zilei de 29 decembrie a.c. conducând un autoturism, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Vaslui ce efectua activități de supraveghere și control trafic pe drumul european DE 581, a surprins cu aparatul radar un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, care circula cu viteza de 143 km/h din direcția localității Bădeana spre Bârlad.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul era condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din localitatea Stănilești, județul Vaslui, militar în cadrul unei unități militare din județul Vrancea.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică fapt pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub apectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineatul 1 din Codul Penal, declinat spre competenta soluționare Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iași.

Articolul precedentLucrările la noul bazar sunt întârziate
Articolul următorControl judiciar pentru doi scandalagii din Bârlad