Ministerul Finanțelor (MF) a atras 872,5 milioane lei și 208,4 milioane euro, valori însumând peste 1 miliard de lei, prin cea de-a șasea ofertă primară de vânzare de titluri de stat Fidelis pentru populație derulată în ultimii doi ani prin Bursa de Valori București. Titlurile de stat au intrat la tranzacționare joi, 16 decembrie 2021, în cadrul Bursei de Valori București.

„Pe parcursul acestui an, persoanele fizice au investit peste 4,3 miliarde de lei în titlurile de stat FIDELIS, ceea ce demonstrează că programul se bucură de un interes ridicat, fiind un instrument de economisire atât pentru disponibilitățile în lei, cât și pentru cele în euro. Participarea susținută a investitorilor cu ocazia celor patru emisiuni derulate în anul 2021 dovedesc aprecierea de care se bucură acest Program, care oferă siguranță investițiilor și reprezintă o alternativă necesară pe piața instrumentelor financiare românești.”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Valoarea celor șase runde de finanțare derulate de Ministerul Finanțelor în 2020 și 2021 la BVB se apropie de 10 miliarde lei (2 miliarde euro).

Ministerul Finanțelor a derulat oferta publică de vânzare a titlurilor de stat Fidelis, denominate în lei și în euro, în perioada 18 noiembrie – 10 decembrie 2021. Oferta a fost dedicată persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani. Sindicatul de intermediere al ofertei a fost format din BT Capital Partners (Lead Manager) și Banca Transilvania, Banca Comercială Română și BRD – Groupe Société Générale.

În cadrul ofertei, românii au plasat 8.817 ordine de subscriere atât pentru titlurile de stat denominate în lei, cât și pentru cele în euro. Oferta a cuprins titluri de stat în lei cu maturități de 1, respectiv 3 ani, și o emisiune în euro, cu scadența la 5 ani. Detaliile fiecărei emisiuni sunt disponibile în tabelul de mai jos:

Articolul precedentRealitatea sportivă. Cristi Borcea, dezvăluiri senzaționale despre lumea fotbalului – duminică, ora 18:00
Articolul următorEveniment comun privind lansarea a trei inițiative plurilaterale vizând comerțul și mediul