Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, vine la Vaslui, miercuri, 19 septembrie, ora 14, pentru a lansa Campania ”Informare acasă! Siguranță în lume!” la nivel județean.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Instituția Prefectului și Consiliul Județean (CJ) Vaslui și va avea loc la Sala Mare a CJ Vaslui.

Campania își propune informarea vasluienilor asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara granițelor României și urmărește informarea eficientă a cetăţenilor din județul Vaslui cu privire la drepturile şi responsabilităţile pe care le au în ţările în care intenţionează să muncească, să studieze şi/sau să locuiască, inclusiv la drepturile sociale (beneficii sociale şi servicii sociale) specifice fiecărui stat în parte.

Totodată, vor fi oferite informații cu privire la accesul românilor din străinătate pe piaţa muncii, pentru o mai bună cunoaştere a cadrului legislativ specific din statul-gazdă, a condiţiilor de siguranţă la locul de muncă, a garanţiilor, condiţiilor contractuale, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor care decurg din acestea cu privire la locul de muncă,

Vor mai fi oferite informații legate de conştientizarea pericolului la care se expun persoanele singure, femeile şi copiii, şi a pericolului de a deveni victime ale reţelelor transnaţionale de trafic de persoane, modul corect de accesare a locurilor de muncă și creşterea gradului de conştientizare a cetăţenilor români care doresc să plece în străinătate cu privire la importanţa menţinerii comunicării constante şi frecvente cu membrii familiei rămaşi în ţară.

La întâlnirea cu reprezentanții Ministerului pentru Românii de Pretutindeni au fost invitați primarii vasluieni, alături de conducerile Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Articolul precedentCetățean moldovean prins cu permis necorespunzător pentru categorie
Articolul următorMilitarii bârlădeni se alătură și ei campaniei „Ziua de Curățenie Națională”