KineDok este un program internațional de distribuție alternativă pentru filmul documentar, care se desfășoară în șapte țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Norvegia, Bulgaria și România, unde este coordonat de către Asociația One World România, în strâns parteneriat cu festivalul de film.

Fiecare țară contribuie la catalogul comun cu unele dintre cele mai interesante documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de localități din toate cele șapte țări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Un obiectiv important al proiectului este acela de a diversifica și extinde lanțul de distribuție dincolo de sălile de cinema, organizând proiecții în orice spațiu unde vizionarea unui film are potențialul de a deveni o expreiență comunitară (galerii, muzee, baruri, biblioteci, case de cultură etc.).

Sâmbătă, 12 OCTOMBRIE, de la ora 12,00 bârlădenii sunt invitați, la sediul central al muzeului, să urmărească filmul austriac Gardul de la frontieră.

Inspectând zona de graniță dintre Austria și Italia (mai precis, la Brenner) regizorul se interesează de urmările unei politici europene anti-imigranți, anume decizia de a instala un gard pe teritoriul de frontieră, un obstacol absurd și mai degrabă simbolic împotriva străinilor fără acte. Filmul e un corpus de portrete-interviu și comentarii esențiale care variază de la xenofobie reținută la eschivă neputincioasă și chiar militantism pentru cauza celor exilați din țara natală.

Articolul precedentA murit farmacista Ana Sârbu
Articolul următorTaximetru cuprins de flăcări în zona Grădinii Publice din Bârlad – GALERIE FOTO