Cea de-a treia zi a Festivalului Internațional de Folclor ”Hora din Străbuni” a aparținut lui Marin Barbu și Virginel Solomon, maeștri în coregrafia tradițională.

Cei doi au reușit să ridice publicul în picioare, fiind răsplătiți cu aplauze îndelungate, grație regalului de folclor și dans oferit în cadrul evenimentului.

Dansatorii de la Școala de dans Larisa și Marin Barbu, alături de Trandafir de la Moldova Huși, au purtat spectatorii prin toate zone tradiţionale ale ţării, din Moldova până în Maramureş, din Transilvania, până în Banat sau Oltenia.

Explozia de bucurie sufletească a fost încununată cu momentul artistic inedit, oferit de cei doi coregrafi, care au dansat împreună pe scena Festivalului, având drept partenere de dans pe fiicele lor.

”Acest moment a fost plăsmuit în luna octombrie, anul trecut, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice (CIOFF). Au avut o singură repetiţe în luna aprilie, la Vaslui. Au venit toţi, s-au întâlnit şi au creat acest moment. Omul care ne-a motivat, care ne-a îndemnat să reluăm această tradiţie a festivalului Hora din străbuni este Marin Barbu, preşedintele onorific CIOFF România, aflat pentru a treia oară consecutiv la Festivalul Hora din străbuni”, a precizat Lucian Onciu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, organizatorul evenimentului.

Articolul precedentTrofeul a rămas la Vaslui!
Articolul următorBestia Moldovei va lupta în circuitul Dynamite Fighting Show