În judeţul Vaslui, niciun agent economic nu şi-a manifestat interesul pentru facilităţile fiscale oferite printr-un proiect lansat anul trecut de Consiliul local Vaslui. Potrivit documentului, cei care demarează, în perioada 2019-2020, o ivestiţie de cel puţin 200.000 euro şi crează minimum cinci locuri de muncă beneficiază de reduceri substanţiale de taxe şi impozite locale. 

Ajutorul de minimis pentru stimularea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă lansat de Primăria Municipiului Vaslui pentru perioada 2019-2020 nu a atras deocamdată până acum niciun agent economic.

Hotărârea de a susţine prin facilităţi fiscale agenţii economici care fac investiţii în oraş a fost aprobată de Consiliul local Vaslui încă din luna mai a anului 2018.

Concret, spune hotărârea în cauză, întreprinderile care activează pe raza municipiului Vaslui şi care derulează programe de investiţii în valoare de peste 200.000 de euro şi crează astfel minim cinci locuri de muncă vor beneficia de reducerea taxelor şi impozitelor datorate bugetului local.

Valoarea totală estimată a ajutorului de minimis care va fi acordată în cadrul prezentei scheme pe întreaga durată de aplicare a acestuia este de 500.000 de euro şi cei interesaţi încă pot beneficia de această facilitate.

La momentul aprobării hotărârii se estima faptul că măcar 10 firme din oraş vor fi interesate de acest program.

Articolul precedentTradiții ostășești, la Noaptea Muzeelor Vaslui!
Articolul următorMaratonul dansului la Ritmurile Tinereții