Alexandru Rafila a anunțat, după ședința de urgență de la Palatul Victoria, că oricine intră în România din afara UE trebuie să prezinte un test RT-PCR.

„Românii și alți cetățeni care vin din afara UE vor prezenta un test RT-PCR obținut cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie. Cei nevaccinați, carantină 10 zile, dacă au test.

Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală și care vin din zona roșție a UE – carantină 10 zile.

Dacă nu prezintă un test RT PCR vor sta în carantină timp de 14 zile”, a spus Alexandru Rafila.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că din 20 decembrie și în România se va implementa formularul Passenger Locator Form, care va ajuta autoritățile să indentifice mai repde persoanele bolnave.

Passenger Locator Form din 20 decembrie și în România

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a anunţat, duminică, faptul că România va introduce, din 20 decembrie, formularul de localizare a pasagerului (PLF), implementat deja în alte ţări.

Arafat a declarat, într-o conferinţă de presă, că la şedinţa de duminică s-a discutat despre implementarea formularului de localizare al pasagerului (PLF), care este implementat în multe ţări, în aeroporturi, şi pe care pasagerul îl completează înainte şi îl prezintă la graniţă.

„Acest formular, după discuţiile care au avut loc astăzi, urmează să fie implementat din 20 decembrie. Cei care acum călătoresc în alte ţări europene deja ştiu că acest formular există, aşa că România va introduce şi acest tip de formular”, a explicat el.

Fără Certificat verde la biserică: „Sunt doar zvonuri”

A declarat, după ședința de la Palatul Victoria, că nu a existat vreo discuție pentru introducerea certificatului verde în cazul accesului în biserică, infirmând zvonurile care apăruseră.

”Nu s-a discutat introducerea certificatului verde la slujbe și procesiuni religioase. Am declarat, în mod public, că nu se pune această problemă a utilizării certificatului verde la slujbele religioase.”, a spus Alexandru Rafila.

Articolul precedentPrințul Nicolae, nepotul Regelui Mihai, explicații despre cine a decis excluderea sa din linia succesorală la Coroana României
Articolul următorAlexandru Rafila, despre regulile valabile în România pentru sărbătorile de iarnă