Judecătorii de la Curtea de Apel din Iași au confirmat un mandat european de arestare, emis de autoritățile britanice pe numele unei femei în vârstă de 50 de ani, din Bârlad.

Ea este acuzată de autoritățile din Nottingham de „trafic de persoane”, infracțiune care poate fi pedepsită în Regat și cu închisoarea pe viață.

Diamanta Brătianu a fost reținută de polițiști în baza unui mandat de arestare european emis de Judecătorul Districtual (Curtea Magistratilor din Nottingham) pentru acuzația de „trafic de persoane”. Bârlădeanca este acuzată că ar fi exploatat un tânăr cu handicap, pe care l-ar fi dus în Marea Britanie și l-ar fi constrâns să cerșească.

Din 2015, în Regatul Unit, pentru infracțiunea de „trafic de persoane” pedeapsa maximă prevăzută de lege este de închisoare pe viață, tocmai pentru a descuraja grupările care fac milioane de lire sterline anual de pe urma exploatării minorilor și persoanelor cu handicap, din activități de prostituție și cerșetorie.

Mandatul de arestare european a fost confirmat pe data de 1 noiembrie, când judecătorii au decis predarea femeii în vârstă de 50 de ani autorităților britanice.

Diamanta Brătianu a consimțit măsura și nu a contestat procesul de extrădare. Ea va fi dusă în fața judecătorilor britanici pentru a fi anchetată.

Articolul precedentLPS Vaslui, lideră la Under 17
Articolul următorAccident cu victime la Banca