Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Pușcași,  comuna  Pușcași.  

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul  acoperișului și în două camere ale casei,  existând pericolul de propagare a focului la întreaga locuință, dar și la alte două imobile învecinate. Proprietara locuinței a suferit un atac de panică, iar echipajul ambulanței SMURD i-a acordat primul ajutor medical la fața locului. Ulterior, femeia în vârstă de 76 ani a refuzat transportul la o unitate medicală.

Pompierii militari au acționat pe două sectoare de intervenție,  primul, pentru lichidarea incendiului din locuință, iar cel de-al doilea sector,  pentru protecția bunurilor aflate în pericol. Din interiorul casei cuprinse de flăcări, pompierii au scos și o butelie încărcată cu GPL,  recipient sub presiune aflat în pericol de e explozie.

După aproximativ două ore de lucru, pompierii au lichidat incendiul.  Nu au fost înregistrate victime.

Au ars: aproximativ 50 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, două paturi, două uși, două șifoniere, diverse textile și bunuri din material plastic, acte de proprietate și de identitate. S-au degradat pereții locuinței,  diverse piese de mobilier și produse textile, o mașină de gătit și un frigider.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.  Din declarația proprietarei, aceasta mai locuia cu încă trei persoane, acestea fiind plecate în oraș pe timpul intervenției.

FOTO/ARHIVĂ

Sursa: Realitatea de Vaslui