O bătrână din Bârlad a murit carbonizată, ieri-seară, după ce fotoliul pe care era așezată și hainele de pe ea au ars mocnit . Fiul victimei a fost cel care a descoperit cadavrul, din păcate mult prea târziu ca să își salveze mama. Pompierii cred că incendiul a pornit de la o ţigară. Bătrâna, care suferea de cataractă la ambii ochi, obişnuia să fumeze în fotoliul de lângă pat.

Victima, Maria Prodan, avea 80 de ani și locuia cu fiul său. Bărbatul a descoperit scena șocantă când s-a întors acasă și a deschis ușa locuinței plină de un fum greu, înecăcios.

Din primele constatări ale pompierilor sosiți la fața locului, se pare ca femeia a adormit în fotoliu, uitând să stingă țigara. Lucrurile din jur au ars mocnit, inclusiv hainele de pe ea, fără ca incendiul să se extindă la nivelul întregii locuințe. De altfel, la sosirea echipajelor de pompieri, focul era stins.

Din spusele fiului, Maria Prodan suferea de cataractă la ambii ochi și e posibil ca femeia să fi pus țigara pe lângă scrumieră sau chiar să fi adormit și astfel s-a produs tragedia.

Oamenii legii au deschis un dosar pentru moarte suspectă, continuând cercetările în acest caz, pentru a stabili cauzele decesului Mariei Prodan. Medicina Legală a preluat trupul femeii pentru a-i efectuat necropsia.

Articolul precedentUnirea Bucovinei cu România, marcată printr-o slujbă religioasă
Articolul următorA murit fostul președinte CJ Vaslui, Vasile Mihalachi