Peste 200 de elevi au participat la cea de a șaptea ediție a concursului interjudețean de fizică ”Profizica”.

Aceștia provin din județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Galați și Vaslui, alături de București, care au concurat la cele trei secțiuni ale concursului, găzduit de Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui.

”Subiectele sunt realizate la nivel județean de colective de cadre didactice cu precădere din județul Vaslui, dar pot trimite și alte cadre didactice din alte județe, la clase la care nu au elevi. Profesorii propun subiecte originale sau selectează probleme cu un grad ridicat de dificultate, deoarece acest concurs se dorește a fi o  competiție pregătitoare pentru loturile județene ce vor participa la etapele Olimpiadei de fizică”, a spus profesoara Irina Dumitrașcu, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui.

”Profizica” este organizat de ISJ și se adresează elevilor din clasele VII-XII, fiind inclus în Calendarul concursurilor școlare interjudețene fără finanțare.

În cadrul acestei ediții a concursului a fost lansat și numărul 4 al Revistei ”Profizica”.

Elevii premianți au fost răsplătiți cu diplome și premii în bani oferite de Asociația ”Profizica” a profesorilor de fizică și chimie din județul Vaslui. Anul acest au fost premiați 24 de elevi la secțiunea I, 12 elevi la secțiunea a II-a și 41 de elevi la secțiunea a III-a.

Premianții ediției 2018 sunt:

premiul I

– Alexandru Norina-Ștefania clasa a  IX-a, de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, prof. Ignat Cătălin; Sava Alin Constantin clasa a X-a, de la Liceul “Emil Racoviță” Vaslui prof. Litră Paul Cristian; Bordeianu Andrei clasa a  IX-a, de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, prof. Ignat Cătălin; Novac Iustina clasa a IX-a, de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, prof. Cruceanu Dyana;

premiul II

– Croitoriu Cosmin clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, prof. Angheluță Ecaterina Aurica; Dragosla Andreea de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, prof. Irimia Jan; Diaconu Răzvan clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Vaslui, profesor Pavelina Tăune; Mihalache Ioana, clasa a VIII-a de la Liceu Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profesor Cruceanu Dyana; Nechifor Mihai Samer clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială ”George Tutoveanu” Bârlad, prof. Lipșa Rodica;

premiul III

– Istrate Sebastian, clasa a XII-a de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, prof. Irimia Jan; Stoleru Elena Mădălina clasa a X-a de la Colegiul Naţional „Gh. Roşca Codreanu” Bârlad, profesor….; Florea Tudor clasa a VII-a de la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, prof. Popa Cristinel; Rusu Codrin George clasa a VII-a de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, prof. Cruceanu Dyana; Chiriță Eva clasa aVII-a de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, prof. Cruceanu Dyana; Vlonga Ștefan clasa a VIII-a de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui prof. Cruceanu Dyana; Bordea Ciprian clasa a IX-a tehnologic de la Colegiul Agricol ”Dimitrie Cantemir” Huși, prof Anițoaie Liliana Elena.

Mențiuni

– Cristea Alexandru clasa a IX-a de la Colegiul Național ”Cuza Vodă” Huși, profesor Popa Cristinel; Diaconescu Teodora Cosmina clasa a X-a Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui prof. Ignat Cătălin ; Diaconu Dragoș Adrian clasa a X-a de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, prof. Ignat Cătălin; Mircea Bianca clasa a X-a de la Colegiul Naţional „Gh. Roşca Codreanu” Bârlad, prof. Angheluță Cătălin Daniel; Vrabie Andreea clasa a X-a tehnologic de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, prof. Barbărasă Cristian Dorin; Apostu Simona clas a X-a tehnologic de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Iorga” Negreşti, prof. Matei Lăcrămioara; Toma Ionuţ Cristian clasa a VII-a de la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui, prof. Nane Daniela Crizantema; Gheorghieș Petruț clasa a VIII-a de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui; Tanasă George clasa a VIII-a de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, prof. Cruceanu Dyana; Pîslaru Vlad clasa a VIII-a  de la Şcoala Gimnazială „Ștefancel Mare” Vaslui, prof. Bădărău Elena; Roșu Mihai clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială “Mihai David” Negreşti, prof. Frățiman Vlăduț; Flueraș Elena Ramona clasa a VIII-a de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, prof. Cruceanu Dyana.

Articolul precedentȘofer cu permis necorespunzător depistat la controlul de frontieră
Articolul următorVine gerul la Vaslui