Tribunalul Vaslui s-a pronunțat în cazul celor trei preoți acuzaţi de şantajarea fostului episcop de Huşi, Corneliu Bârlădeanul.

Aceștia au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj. Sebastian Cristi Jitaru a mai primit o amendă de 2.400 lei, iar Gheorghe Damian și Mihail Răzvan Bumbu câte 4.800 lei amendă.

În plus, celor trei li s-a interzis temporar de către instanţă să practice meseria de preot, aceştia au fost obligaţi să muncească în folosul comunităţii vreme de 60 de zile şi s-a dispus confiscarea unor bunuri electronice de la ei, cum ar fi stick-uri de memorie sau laptop-uri.

„Constată că persoana vătămată O.C. nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. Obligă inculpaţii să achite statului câte 2.600 de lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare”, susțin reprezentanţii Tribunalului Vaslui.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Iaşi.

În acest proces, fostul episcop, Corneliu Bârlădeanul, are calitatea de persoană vătămată, el reclamând faptul că ar fi fost şantajat cu publicarea unor imagini în care ar fi fost surprins în ipostaze intime alături de un bărbat, despre care se crede că, la momentul respectiv, era elev al Seminarului Teologic din Huşi.

Cazul episcopului Corneliu Bârlădeanul a intrat în atenţia publică în luna iunie 2017, când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoţi care l-ar fi şantajat cu darea în vileag a unor imagini compromiţătoare. Ulterior, filmul respectiv a apărut în spaţiul public.

Într-o primă fază, cei trei preoți au fost reţinuţi în data de 15 iunie 2017, fiind acuzaţi că ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publice unele înregistrări video în care Corneliu Bârlădeanul ar apărea în ipostaze intime în compania unui fost elev de la Seminarul Teologic Huşi.

Ulterior au fost plasaţi în arest la domiciliu, după care au fost puşi sub control judiciar.

 

Articolul precedentAccident grav la Vetrișoaia: 2 persoane decedate
Articolul următorBiciclist neatent, accidentat în centrul Bârladului