Vasluienii, cu datorii mai vechi la bugetul local, pot scăpa de acestea dacă vor achita obligațiile principale de plată, inclusiv amenzile, până la data de 31 decembrie 2019.

Consilierii locali au aprobat un proiect în ultima ședință, prin care se acordă înlesniri, prin scutirea de la plata majorărilor de întârziere aferente obligațiilor fiscale principale, în situația în care contribuabilul achită toate obligațiile fiscale principale datorate și evidențiate în decizia de impunere, inclusiv amenzile contravenționale, până la data depunerii cererii, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2019, inclusiv.

La nivelul anului 2018, obligațiile de plată restante ale persoanelor fizice însumau aproape 7 milioane lei.

Pentru recuperarea acestora au fost emise 4.560 somații de plată și înființate 5.574 de propriri și 40 de sechestre asupra veniturilor sau bunurilor datornicilor.

Din totalul veniturilor la bugetul local al municipiului Vaslui, care au fost în sumă de 103 milioane lei, impozitele și taxele locale reprezintă o parte importantă, însumând, în 2018, peste 27,4 milioane lei.

”Scutirea nu se acordă și pentru majorările de întârziere achitate anterior datei la care prezenta procedură devine obligatorie și produce efecte juridice. Pentru a beneficia de scutire, contribuabilul persoană fizică depune cererea temeinic justificată, până la data de 31 decembrie 2019 inclusiv, sub sancțiunea decăderii, la registratura Municipiului Vaslui”, se arată în hotărârea aprobată de consilierii locali.

Articolul precedentVasluiul are o nouă mănăstire la Bogdănița
Articolul următorO puștoiacă din Rusia a impresionat la Cupa Sergentul!