Un polițist din cadrul IPJ Vaslui a fost în cursul zilei de ieri ținta unor percheziții, din partea Direcției Generale Anticorupție, care au descins atât la postul de poliție unde-și desfășoară activitatea, cât și la domiciliul acestuia.

Pe surse, conform unor informații din interiorul IPJ Vaslui, se pare că este vorba de Postul de Poliție din Todirești.

Sub coordonarea unui procuror specializat din Cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), ofițerii de la poliția judiciară din cadrul Direcției Genrale Anticorupție (DGA) au dispus efectuarea unor percheziții la un post de poliție și la domiciliul unor persoane, în urma unei plângeri înregistrare încă din luna aprilie a acestui an.

În baza a trei mandate de percheziție, procurorii și polițiștii au ridicat probe de la postul de poliție, de la domiciliul unui polițist și de la un civil.

Polițistul este suspect de săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită, aproximativ 200 de lei, acces ilegal la un sistem informatic și transfer neautorizat de date informatice.

Pe numele agentului a fost pusă în mișcare cercetarea penală pentru infracțiunile mai sus menționate, el fiind suspectat că în cursul anului 2019, în urma unor controale a pretins și primit o sumă de bani de la un agent economic.

De asemenea, polițistul mai este acuzat că în perioada 2017 – 2018, a accesat fără drept sisteme informatice protejate prin parole, transferând date şi informații confidenţiale pe un dispozitiv, pe care ulterior le-a folosit la şantajarea a două părţi vătămate în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale.

Procurorul de caz a decis reținerea sub ordonanță de 24 de ore a agentului din cadrul IPJ Vaslui, urmând ca în cursul zilei de astăzi el să fie prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.