Subiectul despre comedie la prima probă a Bacalaureatului din acest an a stârnit zâmbetele unor profesori corectori care au întâlnit nelipsitele „perle” ale unor elevi care au susținut examenul la Limba și Literatura Română. 

„Particularităţile unei comedii sunt multe: piesa te face să râzi, are dialoguri sănătoase şi critică politicienii venoşi”, a scris unul dintre liceeni în lucrarea sa.

„Personajele lui Caragiale au nume simpatice. Trahanache e făcut din cocă moale şi Tipătescu care merge tipa-tipa şi Caţavencu care turuie ca o moară stricată”, a fost o altă exprimare.

 

„Personalităţile care mă impresionează pe mine sunt cântăreţii de top şi fotbaliştii din liga I”, a spus un elev care a terminat recent clasa a XII-a.

„Personalitățile înseamnă oameni care au făcut lucruri mari în viaţă şi acum sunt morți. Nu ai emoții cu morți”, a enunțat un altul.

 

La proba de Limba și literatura română, candidații de la real și tehnologic au trebuit să prezinte particularitățile unei comedii studiate, în timp ce colegii lor de la uman și pedagogic au avut de caracterizat un personaj dintr-o comedie studiată.

Articolul precedentȘedință de urgență în coaliție pe tema scumpirii carburanților. Haos după ce PSD a propus plafonarea prețului la 7 lei/litru
Articolul următorS-a emis ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare în Bârlad. Pe 4 iulie începe „marea asfaltare”!