O comisie constituită la nivelul Primăriei municipiului Bârlad va stabili, luni, o serie de măsuri pentru persoanele rămase fără locuinţă în urma incendiului puternic izbucnit într-un cartier de case din localitate, în urma căruia au fost distruse şapte locuinţe şi tot atâtea anexe gospodăreşti, informează Agerpres.

Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş, a dat asigurări că vor fi găsite cele mai bune soluţii pentru oamenii afectaţi de incendiul pe care l-a numit „cel mai puternic din istoria modernă a Bârladului”.

„Măsurile care s-au luat imediat, în limita competenţelor noastre, au fost de a identifica toate familiile care au fost afectate de incendiu, numărul total de persoane şi soluţiile de a le veni în sprijin. Este vorba despre 28 de oameni care au fost victime ale acestui nefericit incident, dar, din fericire, doar pentru şapte, dintre care una netransportabilă, s-a impus măsura relocării pe timp de noapte. Acestora li s-au asigurat condiţii de cazare şi masă la internatul unui liceu local. În cursul zilei de luni se va constitui o comisie care va avea sarcina să analizeze în detaliu situaţia, pe care o voi coordona, pentru a găsi cele mai bune soluţii de a ajuta aceşti oameni. Îmi exprim compasiunea pentru ei şi pentru pierderile lor, îi asigur de tot sprijinul nostru şi sunt totuşi liniştit cu gândul că nu am înregistrat victime umane. La acest moment pot spune că acest incendiu a fost, probabil, cel mai puternic din istoria modernă a localităţii noastre”, a declarat primarul Dumitru Boroş într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a primăriei.

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică, într-un cartier de case din municipiul Bârlad. Amploarea cu care s-au extins flăcările i-au făcut pe pompierii bârlădeni să ceară ajutorul colegilor din județe învecinate, respectiv ISU Bacău și Galați. De asemenea, în lupta cu flăcările s-a alăturat și un echipaj al fabricii de rulmenți din localitate.

Cauza incendiului, este din câte se pare, o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată.

 

Sursa: Realitatea de Vaslui