Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vasluii a finalizat înregistrarea datelor triajului epidemiologic, controlului medical, realizat în unităţile şcolare ale judeţ în primele zile după reluarea școlii.

În urma triajului, au fost depistaţi 184 de elevi cu pediculoză. Dintre aceştia 74 sunt în mediul urban și 110 în mediul rural.

Tot în urma acestui control, au fost depistate, numai în mediul rural, șapte cazuri de elevi care aveau scabie. Alţi 13 elevi sufereau de angine, iar 6 aveau varicelă.

”În vederea reducerii cazurilor de pediculoză și scabie au fost intensificate acţiunile de deparazitare împreună cu medicii de familie, asistenţii comunitari şi mediatorii sanitari. După efectuarea recontrolului,  au rămas în evidenţă 61  cazuri de pediculoză și 3 cazuri de scabie acestea înregistrându-se în familii cu educaţie igienico-sanitară deficitară, unde nu se face o deparazitare totală şi eficientă”, au precizat reprezentanții DSP Vaslui.

Cu această ocazie, instituția de sănătate publică recomandă populaţiei să respecte cu rigurozitate regulile generale de igienă pentru menținerea stării de sănătate: în primul rând, spălatul mâinilor cu săpun după utilizarea toaletei sau înainte de a prepara şi consuma mâncarea.  În plus, este nevoie ca fructele şi legumele să fie spălate înainte de a fi consumate, mâncarea preparată termic insuficient trebuie evitată, iar consumul apei să se facă din surse verificate.

Articolul precedentAu fost prinși profanatorii de morminte de la Șuletea
Articolul următorPrioritățile agriculturii vasluiene pentru 2019