În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră și inspectori vamali a descoperit ascunse în scopul sustragerii de la controlul de frontieră în plafonul dublu al unui microbuz, 2.698 de pachete cu țigări de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul român Petru H., în vârstă de 28 de ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria.

La controlul amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport și persoanei, echipa comună de control formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunsă în spații special amenajate în plafonul dublu al mijlocului de transport, cantitatea totală de 2.698 de pachete cu țigări, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

”Conform prevederilor legale, ţigările în valoare totală de 12.410 lei au fost reţinute în vederea confiscării, iar bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei și microbuzul în valoare de 13.800 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Articolul precedentPavel Bartoș i-a cucerit pe vasluieni
Articolul următorDerby în nocturnă la Vaslui