Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au redat mediului natural 40 de peşti pe care un vasluian îi capturase cu o unealtă comercială de pescuit tip prostovol.

În data de 17 noiembrie, în jurul orei 12.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni – I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unor misiuni specifice în zona de competenţă, au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Vetrişoaia, o persoană de sex masculin, care pescuia într-o revărsare a râului Prut, folosind  o unealtă comercială de pescuit tip prostovol.

Polițiștii au procedat la interceptarea şi legitimarea acestuia, stabilind că este un cetăţean român, domiciliat pe raza judeţului Vaslui.

Totodată,  polițiștii de frontieră au constatat faptul că bărbatul capturase 40 de bucăţi de peşte viu, din specia caras.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a prostovoalelor.

Prostovolul, în valoare de 300 de lei, a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, iar peștele a fost redat mediului natural.

 

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentS-a deschis sezonul anvelopelor de iarnă obligatorii!
Articolul următorBilanț coronavirus 18 noiembrie. Informații oficiale – Un nou RECORD ABSOLUT: 10.269 de cazuri noi și 168 de decese