????????????????????????????????????

Polițiștii vasluieni au indisponibilizat peste 10.000 kg deșeuri periculoase, în urma acțiunilor desfășurate la nivelul județului. Activitățile au urmărit verificarea modului de efectuare a operaţiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase, precum și a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Vaslui au desfășurat, în ultimele 2 luni, 7 acţiuni pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase.

Acţiunile au avut ca scop creşterea siguranţei cetăţenilor şi combaterea infracţionalităţii în domeniu, prin verificarea legalității, a modului de efectuare a operaţiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase, precum și a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost efectuate verificări şi controale la 16 operatori economici care deţin, produc sau efectuează operaţiuni cu substanţe şi/sau deşeuri chimice periculoase.

Astfel, echipele de control au constatat 11 fapte de natură penală privind regimul deșeurilor și au indisponibilizat 10.287 kg deșeuri periculoase.

Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1800 de lei.

Pe parcursul activităților desfășurate, polițiștii au acţionat împreună cu specialişti din cadrul Gărzii de Mediu Vaslui.

Articolul precedentPe 90% dintre vasluieni au spus DA la Referendum
Articolul următorAlcool şi ţigări de contrabandă, descoperite ascunse într-un autocar