Prezent la finala județeană a Cupei Satelor de la Vaslui, președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a ținut să remarce buna organizare a competiție.

Oficialul federal a remarcat o parte din copiii prezenți în competiție, pe care îi consideră viitorul fotbalului românesc.

”Sunt foarte încântat, mai ales că am găsit aici un jucător născut în 2008, care e talentat. Cu siguranță, credem cu tărie că cei mai buni jucători ai României s-au născut chiar astăzi și pe unii dintre ei chiar îi putem vedea în aceste competiții, așa cum este Cupa Satelor. Depinde de noi, fie la nivel de Federație, fie la nivel de AJF sau la nivel de administrație, să facem tot ce e mai bine pentru ei”, a declarat Răzvan Burleanu.

De altfel, președintele FRF, care nu se află la prima vizită în județ, susține că Vasluiul reprezintă un model pentru România în ceea ce privește dezvoltarea fotbalistică: ”Cu Vasluiul am reacționat încă din 2014, când am ajuns la Federație. Pot să spun că astăzi județul Vaslui, implicit activitatea desfășurată de Asociația Județeană de Fotbal, este un model pentru România. În momentul de față, județul Vaslui are cea mai mare creștere de număr de echipe, de jucători angrenați în competițiile fotbalistice, comparativ cu 2014. Asta înseamnă că la nivel de AJF lucrurile s-au așezat, care are o strategie foarte clară în ceea ce privește dezvoltarea fotbalului”.

Președintele FRF are și un mesaj pentru copiii din județul Vaslui.

”Îi îndemn pe copii să vină să joace fotbal. E cel mai frumos lucru, indiferent dacă vor ajunge să joace fotbal la nivel înalt, să evolueze în Liga 1, Champions League sau echipa națională. Ceea ce este mai important e ca ei să fie mai frumoși și mai sănătoși. Cred și vedem cu tărie că fotbalul poate contribui la acest lucru. Dar, în același timp să nu uite și de școală, fiindcă fotbalul trebuie să meargă în comun cu școala”, a conchis Răzvan Burleanu.

Șeful fotbalului românesc a fost asaltat de copii, care a oferit autografe inclusiv pe adidașii cu care erau încălțați și s-a fotografiat alături de micuți.

GALERIE FOTO

Articolul precedentO pacientă a murit după ce s-a aruncat de la geamul unui salon al spitalului din Bârlad
Articolul următorȘcoala Ferești, campioană la Cupa Satelor