FOTO ARHIVĂ

Primarul Dumitru Boroș mai scoate încă o centrală termică la vânzare, întocmind în acest sens un proiect de hotărâre ce va fi depus pe masa Consiliului Local Bârlad și supus aprobării consilierilor, în ședința din 11 iulie a.c. .

Ca în mai aproape toate proiectele de hotărâre care au fost întocmite și care au vizat vânzarea fostelor imobile în care au funcționat centralele termice de cartier, se face precizarea că „acesta aflându-se într-o avansată stare de degradare și menținerea acestuia în starea actuală poate provoca accentuarea stării de degradare”.

În pofida dezacordului pe care și l-a manifestat societatea civilă împotriva vânzării acestor clădiri și mai ales a terenurilor pe care sunt construite, administrația nu pare să țină cont și vinde pe bandă rulantă aceste obiective.

Evaluare sau… !?  241 de metri pătrați la 54.794 lei (11.734 euro).

Astfel că, fosta centrală termică din strada Dragoș Vodă nr.70 va fi propusă pentru a fi scoasă la licitație cu un preț de pornire începând de la suma de 54794 lei.

Evaluarea de piață a respectivei proprietăți imobiliare a fost făcută de un evaluator – Dumitru Bălțatu, care a decis cea mai apropiată valoare prin abordarea prin cost.

Singura motivare consemnată pe actul de evaluare a fost „Având în vedere că imobilul subiect este lipsit de teren, am hotărât ca cea mai apropiată valoare a imobilului este prin abordarea prin cost”.

Evaluarea la prețul de pornire destul de mic pentru o suprafață aproape dublă sau dacă nu mai mult, față de alte imobile aflate în aceeași situație adică fără teren, în aceeași zonă (n.r. strada Dragoș Vodă), ridică semne de întrebare și dau curs speculațiilor care circulă pe holurile primăriei Bârlad, că de fapt aceste centrale s-ar da în regim preferențial.

Ca exemplu, un apartament situat în imediata vecinătate a respectivei centrale termice, și cu o suprafață de până în 90 mp, tot fără teren (!!!), se vinde cu peste 30.000 de euro (peste 135.000 de lei)

Legat de „mecanismul” acestor licitații s-a tot vorbit în trecut despre situații în care se prezentau doar două persoane, cumpărătorul și încă un prieten, rudă, etc., pentru a completa practic temeinicia legală desfășurării procedurii de vânzare.

Costuri mult prea mari pentru amenajări de parcări pe locul acestor centrale?

Nu o dată am sugerat ideea construirii unor locuri de parcare sau chiar mici ghișee pentru colectarea de taxe și impozite pe locul acestor foste centrale termice. De fiecare s-a motivat că sunt costuri mult prea mari pentru demolarea acestor clădiri. Mai mari decât intenția cumpărării terenurilor vecine cu Monumentul Eroilor, din zona Cerbul de Aur!?

În ședința din 11 iulie a.c., consilierii locali vor trebui să-și dea girul sau nu în privința înstrăinării domeniului public al orașului, prin vânzare.

Articolul precedentDoi vasluieni au participat la Euro Beach Handball din Polonia
Articolul următorInvitație la ”După amiezi culturale” la Bibliotecă