Primarul comunei Roșiești, Florin Anea, a primit din partea Asociației Comunelor din România (ACoR) Ordinul de merit, Trofeul și Diploma de excelență ”Corneliu Leu”.

Distincițiile sunt acordate în semn de recunoștință și înaltă apreciere pentru activitatea depusă în domeniul literaturii și publicisticii, în mediul rural.
A fost o recunoaștere a faptului că în comuna vasluiană s-au desfășurat activități culturale de marcă pentru a sărbători o serie de personalități ale vieții culturale, spiritual și științifice din țară.

”Este o diplomă care ne onorează. Mulțumesc ACoR care promovează valoarea și tradițiile, iar noi, ca și comunitate, ca primar, nu facem altceva decât să le scoatem în valoare. Este un lucru extraordinar că în comuna Roșiești avem personalități care de-a lungul timpului și-au pus amprenat în dezvoltarea societății românești. Ar fi păcat ca aceste valori să nu le scoatem în evidență. Este un trofeu care aparține comunității, pentru că de unul singur nu poți realiza multe lucruri. Comunitatea sprijină promovarea acestor activități, ceea ce ne bucură”, a spus primarul Florin Anea.

Anul trecut, comuna Roșiești a marcat, printr-un simpozion național, împlinirea a 250 de ani de la nașterea mitropolitului Veniamin Costache.

În acest an, primăria intenționează să cinstească personalitatea profesorului neurochirurg Dumitru Bagdasar, urmând ca dispensarul uman să poarte numele renumitului medic. În prezent, dispensarul este prins într-o investiție de extindere și modernizare, lucrările urmând a fi finalizate în toamnă.

Un alt nume care face cinste comunei Roșiești este Nicolae Bagdasar, filosof, membru corespondent al Academiei Române.

Articolul precedentColegiul ”Anghel Rugină”, cea mai bună la tenis de masă
Articolul următorVasluieni nominalizați la Gala Excelenței în Asistență Socială