Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş (PNL), le-a cerut printr-o adresă directorilor unităţilor de învăţământ din localitate să găsească soluţii pentru reducerea costurilor facturilor, indicând ca posibile scenarii inclusiv desfăşurarea cursurilor în sistem online şi hibrid sau diminuarea timpilor de desfăşurare a orelor.

Toate astea în timp ce la Primăria Bârlad se cheltuie sume imense pentru plata funcționarilor, schema de personal fiind arhiplină, după cum menționează ȘtiriEst.

“Am aflat cum primarul Boroș sub semnatura olografă propunea directorilor de școală să se gândească la soluții de economisire a energiei prin impunerea programului în două schimburi (toate școlile învață în două schimburi, excepția fiind liceul Eminescu), prin scurtarea orelor (deja în multe școli orele au 45 min, cât ar trebui să le mai reducem?) sau prin școala on line (asta e ideea supremă). De parcă problemele create tinerei generații de acest tip cretin de a face școală nu erau de ajuns, Boroș vrea să desăvârșească experimentele sociale, la care am fost supuși cu toții în pandemie, azi prin arborarea steagului cu drobul de sare al facturilor la energie”, a declarat deputatul PSD Adrian Solomon.

Acesta îi mai amintește edilului Dumittu Boroș că are cheltuieli de personal cu aparatul propriu al primarului de peste 200 de miliarde de lei vechi pe an și că a găsit 80 de funcționari în primărie în 2016, iar acum are 200!

 

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentO coafeză din Bârlad a dat Bacalaureatul, la 48 de ani. Ce medie a obținut
Articolul următorLegile Puterii | HAOS în Sănătate: plătim, dar ne trimit la privat. Români, treziți-vă! Acum este timpul să fim uniți!