Vești proaste pentru bârlădenii care locuiesc în zona Gura Leului și care după fiecare ploaie abundentă sunt nevoiți să suporte mirosul greu al aluviunilor și deșeurilor menajere purtate de apele pluviale și aruncate afară din canalizarea care nu mai face față unor astfel de situații.

În urmă cu doar câteva zile, primarul Dumitru Boroș a spus răspicat că problema din zonă este foarte departe în a fi rezolvată.

Nu doar oamenii care locuiesc în zona Gura Leului se confruntă cu această situație a inundațiilor stradale, când după o ploaie abundentă care durează în medie peste 20-30 de minute, se găsesc în ipostaza că nu mai pot ieși din case, scări de bloc sau în anumite cazuri zeci de locuințe ori spații comerciale sunt inundate.

Cu probleme similare se confruntă și locuitorii din cartierele Podeni, Munteni, Confecții, Gară, Stadion, Grădină.

Întrebat despre situația canalizării din zona Gura Leului, primarul Dumitru Boroș a precizat:

„La Gura Leului vine apă de pe Deal, de la școala 10, de pe Gh. Doja, de pe Suceava (n.r. – străzi) și toată apa se concentrează aici. Dacă noi nu avem curajul să luăm o decizie să rezolvăm cu apa pluvială din oraș, vom avea necazuri mari. Numai că această decizie înseamnă și un sprijin financiar foarte mare și nici Guvernul… și nici Fonduri Europene nu avem pentru așa ceva.

Adică va trebui să concepem o canalizare pluvială cum mai avem tronsonul care vine de la IRB și trece pe str. Traian care are 1,20 m, să vii cu un tronson în municipiu pe sectoare, să-l desparți ca să preia, altfel nu există nici o șansă. Nici ploile nu mai sunt ca altă dată”.

Articolul precedentÎncepe cel mai longeviv festival-Prietenia!
Articolul următorBărbat din Perieni, depistat beat la volan de polițiștii bârlădeni