Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, cere a simplificare a procedurilor de accesare a banilor europeni.

Edilul recunoaște că fondurile europene au rezolvat multe din problemele autorităţilor locale.

Din cauza procedurilor de accesare a acestor bani, comunitățile se trezesc în postura ca multe proiecte să fie pierdute.

”Am discutat cu colegii primari de municipii reşedinţă din zona Moldovei şi cu toţii au recunoscut că fondurile europene au schimbat faţa comunităţilor, fiind alocate resurse importante, care au îmbunătăţit serviciile, infrastructura sau alte domenii. Totodată, am vorbit şi despre faptul că sunt anumite probleme legate de aceste fonduri, probleme care sunt aceleaşi în toate comunităţile. De exemplu, alocarea de fonduri ar trebui să se facă direct către autorităţi. Mi-aş dori să poată fi alocate sume direct autorităţii locale, iar autoritatea locală, prin strategia de dezvoltare, prin planul de mobilitate, prin proiectele care sunt strict necesare, să le acceseze imediat. De asemenea, se impune simplificarea ghidurilor de finanţare”, a afirmat Vasile Pavăl.

Acesta a mai spus că s-ar impune o descentralizare a modului de alocare a resurselor europene, deoarece nevoile comunităţilor sunt diferite.

Articolul precedentFOTO: Arta culinară din Postul Paștelui, prezentată de gospodinele din Sauca
Articolul următorFAZA ZILEI. Hans Klemm s-a întâlnit la Bârlad cu George Washington – VIDEO