Episcopul Hușilor a declarat că este solidar cu poporul francez, care trece printr-un moment foarte greu, suferind o mare pierdere în urma incendiului izbucnit la Catedrala Notre-Dame din Paris.

„Orice naţiune are un simbol. Când arde simbolul, totul se ruinează. Ca unul care a trăit în Paris, sunt solidar cu poporul francez, care iubeşte frumos şi nefandosit un simbol. Vive la France!”, a spus Preasfințitul Părinte Ignatie.

Imediat după ce preşedintele Franţei a declarat pe contul său de Twiter „la fel ca toţi compatrioţii noştri, sunt trist în această seară să văd cum arde această parte din noi”, Episcopul Huşilor a spus într-o postare pe Instagram că Emmanuel Macron, „preşedintele unei ţări declarat laice, iubeşte mai mult catedralele decât spitalele”, făcând astfel referire la cei care contestă construirea Catedralei Mântuirii Neamului în România.

Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului a fost cuprinsă luni de flăcări, într-un incendiu puternic care a distrus celebrul monument parizian, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franţei.

Înainte de a păstori Episcopia Hușilor, Preasfințitul Părinte Ignatie a fost arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, care face parte din Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale.

Un mesaj de solidaritate cu poporul francez a fost transmis și din partea Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, al cărui sediu mitropolitan se află în apropierea Catedralei Notre-Dame.

Articolul precedentElevii de la Liceul ”Ștefan Procopiu” s-au lăsat seduși de lectură
Articolul următorTrolling pe profilul senatoarei din Vaslui care a dat afară din birou reporterii unei televiziuni. VIDEO