Echipa de elevi a Clubului de roboticã al Colegiului National „Cuza Vodã” din Huși s-a calificat la faza naționalã a competiției de roboticã First Tech Challenge România.

Cu acest prilej, în semn de mulțumire pentru sprijinul financiar acordat, elevii au prezentat Părintelui Episcop Ignatie al Hușilor proiectul cu care s-au calificat la etapa națională.

„Se spune că „vârsta este dată de atitudine“. Chiar dacă suntem o echipă de tineri, suntem ambiţioși şi cu ȋncredere că ceea ce avem de realizat, va ȋnsemna foarte mult ȋn viitorul apropiat. Participarea la competiţia de robotică ne-a adus ȋmpreună, tineri cu mai multe sau mai puţine cunoştinţe tehnice sau abilităţi de comunicare, dar cu aceeaşi dorinţă de a ne face cunoscute rezultatele şi, de ce nu?! de a câştiga o competiţie. E important până la urmă să participăm și să ne autodepăşim. Echipa participantă la competiţie s-a stabilizat printr-un număr final de 10 membri: Balan Georgiana, Munteanu Maria-Genoveva, Cătănesu Cătălina, Mihăiță Tudor, Stratulat Ștefan, Maftei Bogdan, Mihu Dragos, Bodescu Razvan si Pricop Teodor. Aceștia au fost coordonați de Prof. Balan Mona-Lisa, Prof. Zugravu Angela și Prof. Mihăiță Cristi și ajutați de voluntarii Stratulat Livia si Balan Cristian.
Misiunea proiectului o reprezintă construirea robotului, redactarea engeneering book-ului, precum şi participarea la ultima fază a competiţiei First Tech Challenge”, au transmis elevii Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși.

 Faza națională a First Tech Challenge România se va desfãsura la București, în perioada 22-24 martie.

Articolul precedentO tânără născută în Bârlad își caută tatăl biologic
Articolul următorParticipare numeroasă la Olimpiada Satelor