Un medic al Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad a fost plasat în carantină, la propriul domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, după ce s-a întors din concediul de odihnă din Italia, ocazie cu care a vizitat și Veneția, oraș unde au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Medicul a fost deja evaluat medical și nu prezintă nici un fel de simptomatologie specifică îmbolnăvirii, însă s-a recurs la măsura plasării sub carantină pentru orice eventualitate, aplicându-se măsurile de prevenție.

Primarul Dumitru Boroș a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Bârlad într-o ședință cu ușile închise. Despre ședința respectivă au fost informați doar anumiți jurnaliști, care au primit informația „pe surse” prin telefonul „scurt”.

Iată că nici într-o situație de real risc și de interes public, autoritățile locale nu se „dezlipesc” de metoda propagării informației decât prin jurnaliștii agreați, iar bârlădenii trebuie să se mulțumească cu transmiterea prin „viu-grai” a informațiilor de real interes.

Deși în mediul online au început să se propage informații conform cărora, la Bârlad, au fost deja confirmate unul sau chiar două cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în mod oficial nu s-a înregistrat nici măcar un caz.

Articolul precedentVântul puternic a lăsat fără electricitate peste 900 de persoane! Trei localități afectate.
Articolul următorSituația privind avariile produse de CODUL PORTOCALIU de vânt, la nivel de județ