Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa a doi cetățeni din Republica Moldova, un bărbat și o femeie, care au prezentat la controlul de frontieră rapoarte de laborator privind testarea pentru depistarea SARS-Cov-2 cu rezultat negativ, false.

 

În data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 06.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasageri într-un autoturism, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 28 de ani și o femeie cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 31 de ani.

La controlul de frontieră, cei doi au prezentat, alături de documentele personale de identitate, rapoarte de laborator privind testarea pentru depistarea SARS-Cov-2 cu rezultat negativ, emise de un laborator din R. Moldova, pe numele lor. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că sunt false. 

Cu privire la cele constatate, cei doi au declarat că au efectuat vaccinul, dar că pentru că nu au trecut cele 10 zile necesare pentru imunizare au apelat la un concetățean care le-a procurat, cu suma de10 euro fiecare, rapoartele de laborator privind testarea pentru depistarea SARS-Cov-2 cu rezultat negativ prezentate la controlul de frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Vaslui