Polițiștii vin în ajutorul participanților la trafic cu o serie de recomandări pentru circulația în condiții de iarnă, pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Polițiștii recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere și să adopte o manieră preventivă de condus.

În condiții de ceață, sporiți atenția, reduceți viteza, evitați manevrele riscante, folosiți în mod corespunzător luminile din dotarea autovehiculului și măriți distanța de siguranță.

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Articolul precedentCulisele statului paralel, ora 18:00 – Retrocedări cu cântec. Cum a fost privatizat sectorul 6 pe bucăți
Articolul următorÎncă 8 tipuri de măști neconforme au fost identificate în România