După ce Consiliul Local Municipal Bârlad a reziliat, la cerere, contractul firmei Vertrantis privind transportul în comun, la selecția de oferte s-a înscris și transportatorul Unistil, cel care a prestat aceleași servicii până în anul 2016.

Potrivit biroului de presă al Primăriei Bârlad, în cursul zilei de ieri (n.r. 13 februarie a.c.) firma Unistil a depus o ofertă privind anunțul pe care administrația locală l-a făcut public pe website-ul instituției.

Primăria Bârlad mai primește oferte până pe data de 27 februarie 2019, acestea urmând a fi deschise a doua zi, 28 februarie, la ora 11:00.

Firmele care doresc să efectueze transportul public în Bârlad pe o perioadă de doi ani trebuie să plătească o garanție de zece mii de lei pentru participare la licitație, să nu aibă datorii la bugetul de stat și local, să dețină 10 autobuze urbane și 6 microbuze cu norme de poluare cel puțin Euro4.

Unistil a ieșit de pe trasee în 2016, când Vertrantis a licitat și a câștigat cu cea mai bună ofertă, de un leu pentru costul biletului unei călătorii. Firma câștigătoare a fost avantajată și de flota de autobuze noi.

După trei de ani de efectuare a transportului public de călători, Vertrantis a declarat că a înregistrat pierderi de 1.100.000 de lei, din cauza redevențelor neîncasate și a cerut rezilierea contractului.

Conform contractului, Vertrantis beneficia de 21.000 de lei subvenții, sumă fixă, comparativ cu o medie de 24.000 de lei, cât primea fostul transportator Unistil. Conform informațiilor obținute de Realitatea de Vaslui, suma de 24.000 de lei ar reprezenta de fapt o medie lunară, Unistil înregistrând și luni calendaristice în care încasa sub pragul de 10.000 de lei subvenții. Cu alte cuvinte, fostului transportator i se decontau integral biletele folosite de pensionari, persoane cu handicap, etc. .

Transportatorul care se va încadra caietului de sarcini și care va prelua contractul prin atribuire directă, va putea efectua maximum doi transportul local, timp în care administrația va trebui să pregătească licitația ce urmează să desemneze un câștigător pentru o perioadă de șase ani.

Articolul precedentHușenii au sfințit stadionul
Articolul următorO primă victorie a locuitorilor din Podeni – Munteni: balastarea străzilor inundate