După ce a fost abandonată, fundația unui imobil din Bârlad s-a transformat într-un focar de infecție, unde oamenii străzii se adăpostesc și întrețin relații sexuale, spre disperarea locatarilor din zonă.

Locuitorii blocului M5 de pe bulevardul Republicii din Bârlad, sunt revoltați de faptul că, la doar câțiva metri de blocul lor se află un adevărat focar de infecție. Este vorba de o fundație, abandonată în acest stadiu de mai bine de 30 de ani, unde trebuia să se construiască un bloc de locuințe. S-a turnat fundația și subsolul, apoi a venit  anul 1989 cu schimbarea de Regim și așa a rămas.

De atunci, ruinele fundației de beton s-au deteriorat, iar oamenii străzii și nu numai, au distrus elemente importante și au furat fierul folosit la construcție. Încet-încet, la subsolul acesteia, s-au instalat oamenii străzii, care aduc gunoaie de la tomberoane și le sortează. Oamenii care locuiesc în apropiere spun că noaptea e un adevărat bordel în zonă, din cauza celor fără adăpost care vin și întrețin relații sexuale la subsolul abandonat.

„Vin noaptea, beți, fac scandal, se bat între ei. Unde mai pui că întrețin relații sexuale, se aude în toată zona cum zbiară. E inacceptabil, avem copii, e imediat lângă trotuar, e la strada principală!”, ne-a spus D.E., locatară din zonă.

În urmă cu câțiva ani, lucrătorii Primăriei Bârlad au îngrădit fundația părăsită cu gard din plasă și au pus lacăt.

„Gardul parcă a fost făcut la cererea boschetarilor, așa le-a căzut de bine. Păi, înainte mai coboram la ei, îi mai fugăream… Acum, până sar eu gardul, el iese pe dincolo, are timp. Nu mai vorbim de bălării, uitați! Nu le taie nimeni. La blocul din față (n.r. blocul M6) stă o doamnă de la Primărie, acolo muncitorii tund și furnicile. E normal?”, a spus F.M., locatar.

Cetățenii solicită salubrizarea zonei

„Intrați înăuntru dacă aveți curaj! E focar de infecție. Au pus gard de jur-împrejur, că le-o fi rușine să sară, așa cred ei. Primarul se plimba pe ruină acum câțiva ani, de ce nu face nimic aici? E la stradă. Sau nu se înțeleg la preț?”, ne-a zis revoltat Gelu U., un bârlădean care locuiește în zonă.

O situație similară se întâlnește la doar câțiva zeci de metri, tot pe bulevardul Republicii, aproape de intersecția de la IRIS-CAPȘA, unde un teren părăsit, îngrădit cu gard de tablă, a devenit locul de „joacă” al oamenilor străzii și câinilor fără stăpân. Spre deosebire de cel de lângă blocul M5, terenul respectiv ar fi o proprietate privată.

Articolul precedentPoliția Locală a instalat două cutii poștale: una în zona centrală și una lângă Evidența Populației
Articolul următorDumitru Buzatu: „Eu nu pot să înțeleg ce administrație face dl. primar Boroș, la Bârlad”