Deși ne aflăm în secolul XXI, încă mai există zone rurale din țară care nu au fost conectate la sistemele centrale de canalizare. În acest sens avem vești bune pentru românii care locuiesc la casă, plus detalii despre ce trebuie să facă pentru a primi 2.000 de euro de la stat.

România rurală, încă departe de cerințele secolului XXI

Dacă în anii de tristă amintire, odată cu declanșarea sistematizării de către fostul dictator Nicolae Ceaușescu, românii de la țară trăiau cu frica că vor rămâne fără gospodăriile lor din mediul rural, astăzi nu se mai pune o asemenea problemă. Dar, și în perioada comunistă, precum și în zilele noastre, din păcate vorbim de România rurală încă departe de cerințele secolului XXI. Concret, există și la această oră sate sau locuințe din mediul rural care nu au canalizare, nu sunt racordardate la sistemele de distribuție a gazelor și, surprinzător, sunt medii rurale izolate la care nu a ajuns nici măcar electricitatea.

Vești bune pentru românii care locuiesc la casă

Așa cum spuneam, încă mai există locuințe din mediul rural unde nu a ajuns canalizarea și nici distribuția de gaze în casă. În acest sens, actuala guvernare s-a decis să mai demareze un nou program de asistență socială exact pentru românii care se regăsesc în această situație.

Denumit generic „Prima Conectare”, programul își propune să-i ajute pe românii care locuiesc în mediul rural și nu sunt racordați la sistemele de canalizare sau de alimentare cu gaze. Sumele acordate prin acest program sunt de aproximat 2.000 de euro, singura condiție fiind dovada faptului că membrii familiei au venituri mici, respectiv nu mai mare decât salariul minim brut, 2.550 lei.

În baza acestor documente, banii vor fi virați către companiile care se vor ocupa de conectarea la sistemele de canalizare și de alimentare, și nu persoanei în cauză. Am putea spune că da, sunt vești bune pentru românii care locuiesc la casă, având în vedere că programul va începe în perioada următoare. Conform autorităților, banii sunt prevăzuți în PNRR, și vor veni tot de la Comisia Europeană.

Articolul precedentO nouă boală a sărăciei, întâlnită la vârste tot mai fragede
Articolul următorMuniție din timpul războiului descoperită în curtea primăriei din Epureni