Peste 200 de copii și-au dat întâlnire pe un teren din Tanacu, unde profesorii de sport de la școala din localitate au reușit să-l amenajeze pentru jocuri de rugby.

Peisajul a fost unul care a adus aminte de vremurile de dinaintea celui de-al doilea război mondial, când sufletiștii sportului încearcau să promoveze mișcarea, indiferent de condiții.

Așa s-a întâmplat și la Tanacu, unde organizatorii au oferit cele mai bune condiții posibile, astfel încât participanții să se bucure de mișcare.

Elevi de la școlile din Ibănești, Grivița, Iana, Recea, Hârșova,Tanacu, Banca, Alexandru Vlahuță și de la Liceul ”Petru Rareș” Bârlad au oferit imaginea unei zile perfecte, demonstrând că iubitorii sportului pot fi uniți prin mișcare.

”Evenimentul, intitulat ”Rugby la sate-Uniți pentru România”, face parte dintr-un proiect inițiat de Asociația Județeană de Rugby și susținut de Federația Română de Rugby. Suntem la a doua etapă de derulare, după ce un turneu asemănător a avut loc la Iana. Scopul proiectului este de a atrage copiii către mișcare. Totodată, dorim să descoperim copii cu calități fizice deosebite, care pot fi direcționați către sportul de performanță. Cu acest prilej marcăm și Centenarul prin mișcare”, a spus prof.Simona Ilieș, organizatorul turneului de la Tanacu.

Ultima etapă a proiectului va avea loc la Alexandru Vlahuță.

GALERIE FOTO

Articolul precedentAngajat Aquavas Bârlad, filmat în timp ce-și spăla autoturismul personal în curtea instituției
Articolul următorFotbalul se mută la sat: Pe 27 octombrie debutează Cupa Satelor