A fost semnat contractual de execuție a lucrărilor la cel mai mare proiect de reabilitare a străzilor din Bârlad. Este vorba despre Proiectul „Modernizarea infrastructurii de transport în scopul reducerii emisiilor de carbon”, cu o valoare totală de circa 10 milioane Euro.

Acesta vine în completarea obiectivului privind achiziția a 10 mijloace electrice de transport în comun (4,2 milioane Euro) și încheie încă un obiectiv asumat de actuala administrație: refacerea în totalitate a infrastructuri rutiere de pe mai multe străzi intens circulate, în special Vasile Pârvan și Bulevardul Epureanu.

Investiția are ca scop final înființarea a două noi trasee de transport public de călători în Municipiul Bârlad, pe care vor circula o parte din cele 10 mijloace electrice de transport public de călători, care vor fi achiziționate ca urmare a semnării Contractului de finanțare nr. 4654/06.08.2019.
Până atunci, prin acest nou contract, circa 10 milioane Euro vor fi cheltuiți pentru reabilitarea carosabilului de pe următoarele străzi: B-dul Republicii, B-dul Epureanu, Str. Constantin Hamangiu, Str. Nicolae Bălcescu, Str. Dragoș Vodă, Str. Mihai Eminescu (segment), Str. Vasile Milea, Str. Mihai Viteazul, Str. Col. Simionescu Sava, Str. Paloda, Str. Ioan Popescu, Str. Vasile Pârvan, Str. Cpt. Grigore Ignat, Str. 1 Decembrie, Str. Tecuciului, B-dul Primăverii, Str. Popa Șapcă, Str. Marcel Guguianu, Str. Fagului.

Totodată, se vor realiza piste pentru bicicliști, se vor reabilita trotuare și spații verzi pe B-dul Republicii, Șos. Tecuciului, Str. General Vasile Milea, Str. Vasile Lupu, Str. Nicolae Iorga, precum și parcări pentru bicicliști la intrarea în Grădina Publică și pe Str. Fagului, partea pietonală, dotate cu supraveghere video. În paralel, se vor realiza 3 parcări auto Park & Ride Nord, pe străzile Mihai Eminescu, 1 Decembrie și Republicii 319.

„Avem un constructor pentru cel mai ambițios proiect al Bârladului, din 1990 până în prezent! Acest nou obiectiv investițional trebuie privit în completarea celui privind achiziția de autobuze electrice, întrucât ambele au același scop: refacerea și modernizarea infrastructurii de transport public local, în scopul reducerii emisiilor de carbon. Finanțarea, probabil cea mai mare obținută vreodată de Bârlad, este o reușită pentru oraș, pentru fiecare cetățean în parte! Felicit toți colegii care au lucrat la acest proiect și îi asigur pe bârlădeni că vom veghea la respectarea termenelor de execuție, astfel încât municipiul să beneficieze de un transport public modern cu o infrastructură rutieră modern, demnă de un stat european”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

 

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentLegile Puterii: Nu avem nevoie de un nou Holocaust și de alți Himmleri care să pună în aplicare ordine criminale!
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 4 iunie