Pentru a avea o inimă sănătoasă și pentru a evita apariția bolilor cardiovasculare, un cardiolog recomandă aceste șapte alimente sănătoase pentru a le pune în coșul de cumpărături! Iată care sunt.

Activitatea fizică, fumatul… Bolile cardiovasculare sunt uneori legate de modul nostru de viață. Într-adevăr, există mulți factori care pot influența sănătatea inimii, inclusiv alimentația, care poate juca și un rol determinant. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră că „majoritatea bolilor cardiovasculare pot fi prevenite prin abordarea factorilor de risc comportamentali”. Astfel, pentru a preveni riscul bolilor cardiovasculare, dr. Long Cao, cardiolog american, a enumerat șapte alimente care nu trebuie neglijate pentru a avea o inimă sănătoasă, într-un interviu acordat Well and Good.

Fructe de pădure

În salata de fructe, în smoothie-uri, fructele de pădure proaspete se numără printre alimentele care ajută la menținerea sănătății inimii! Potrivit cardiologului, „sunt bogate nu numai în vitamina C, ci și în alți antioxidanți care ajută la lupta împotriva cancerului și la minimizarea inflamației din vasele noastre, ceea ce duce la formarea celulelor roșii”. Specialistul recomandă consumul a 100 de grame de fructe de pădure pe zi pentru a lupta împotriva inflamației și pentru a promova îmbătrânirea sănătoasă.

Năut

Potrivit dr. Cao, năutul este unul dintre alimentele importante de consumat pentru a vă proteja sănătatea inimii. Motivul? O sursă de vitamine, minerale și fibre, acestea pot „oferi o varietate de beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea digestiei și reducerea riscului de boli de inimă”.

Merele

Consumate pe tot parcursul anului, merele sunt aliați pentru inimă. După cum explică dr. Cao, merele pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale, în parte datorită conținutului lor ridicat de fibre. „Fibrele dau o senzatie de sațietate. În plus, merele sunt pline de vitamina C, vitamina K și minerale precum cuprul și potasiul”, explică specialistul.

Nuci

Nucile constituie, pentru cardiolog, o „gustare nenegociabilă pentru sănătatea inimii”. O dietă sănătoasă, care include nuci, poate îmbunătăți sănătatea arterelor, poate reduce riscul de hipertensiune arterială, poate reduce inflamația legată de bolile de inimă. Dar asta nu este tot: consumul lor ar reduce și riscul apariției cheagurilor de sânge, care pot duce la infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Legume verzi cu frunze închise

Pe lista doctorului Cao se află și verdețurile cu frunze închise. Surse de vitamina A, vitamina C și vitamina K, precum și folat, vitamine B și acizi grași omega-3, aceste alimente au beneficii pentru sănătatea inimii, potrivit specialistului: „Vitamina K este necesară pentru o bună coagulare a sângelui, care este important când vine vorba de coagularea inimii.”

Avocado

Adeseori controversat din cauza conținutului de grăsimi, se spune că avocado este benefic pentru sistemul cardiovascular. Dr. Cao spune că acesta conține și mulți micronutrienți, inclusiv vitaminele C, E, K, B6, riboflavină, niacină, acid folic, magneziu și potasiu. „Toți acești agenți promovează un flux sanguin mai bun prin dilatarea vaselor de sânge, îmbunătățirea debitului cardiac prin îmbunătățirea contracțiilor inimii și, într-o oarecare măsură, făcând celulele sanguine mai sănătoase și mai fine să treacă prin corp.”

Peștele „sălbatic”

Potrivit specialistului, „peștii sălbatici, care sunt mai puțin susceptibili de a provoca inflamații și au mai multe beneficii decât peștii de crescătorie, își au locul în mesele sale, deoarece sunt o sursă bună de proteine, grăsimi sănătoase, omega-3, B12 și seleniu”.

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentPropunere-șoc a unui fost premier al României în scandalul pensiilor: noua FORMULĂ DE CALCUL care ne scapă de „speciali”
Articolul următorUE accelerează renunţarea la carburanții fosili până în 2030 – România folosește încă 72% pentru obținerea energiei