Prevenirea criminalității reprezintă o prioritate a Poliției Române și vizează, din perspectiva structurilor de profil, dar și a celor operative, o informare permanentă a populației cu privire la noile forme de manifestare a infracționalității, factorii favorizanți și modalitățile de prevenire necesare creșterii gradului de siguranță personală și a bunurilor.

Informarea cetățenilor în spiritul respectării legilor și protejării tuturor categoriilor de persoane cu risc victimal, constituie obiective constante ale activității de prevenire, care se găsesc în programele, proiectele și campaniile derulate în cadrul priorităților naționale și locale.

În vederea promovării mesajelor instituționale, precum și a unei vizibilități sporite a inițiativelor derulate de structurile Poliției Române din domeniul prevenirii criminalității, începând cu anul 2006 se organizează, anual, evenimentul Săptămâna Prevenirii Criminalității, derulat în acest an în intervalul 3 – 7 iunie 2019.

Pentru asigurarea unui caracter unitar, selectat în baza Priorităților naționale în domeniul prevenirii, activitățile vor fi organizate pe următoarele teme:

Luni, 3 iunie – Închiderea activităților de prevenire din cadrul Proiectului “Scoala Siguranței Tedi” ;

Marți, 4 iunie – Prevenirea violenței împotriva femeilor. Violență domestică și hărțuirea stradală;

Miercuri, 5 iunie – Prevenirea delicvenței juvenile și victimizării minorilor;

Joi, 6 iunie – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului;

Vineri, 7 iunie –Activități de prevenire diverse.

Articolul precedentAtac sângeros asupra unei familii din Trestiana. Doi bărbați cu cagule au intrat peste ei în toiul nopții!
Articolul următorPOLIŢIŞTII ŞI COPIII ÎMPREUNĂ DE 1 IUNIE