Gigel Crudu, director DAJ Vaslui

La nivelul județului Vaslui, însămânţarea culturilor de toamnă este întârziată, din cauza lipsei precipitaţiilor din ultima perioadă.

Potrivit informaţiilor colectate de la fermieri, suprafaţa estimată a se însămânţa în toamna acestui an este de 88.950 de hectare, iar până la această dată, suprafaţa totală semănată este de 9.801 de hectare, dintre care care 9.782 de hectare cu rapiţă şi 19 hectare cu plante de nutreţ.

”Din nefericire, se repetă situaţia din în aceeaşi perioadă a anului trecut în sensul că, deficitul de apă este destul de mare motiv pentru care ritmul de însămânţare a rapiţei este destul de lent şi există premisele ca unii producători să-şi diminueze suprafeţele estimate a fi semănate sau chiar să renunţe la această specie în structura culturilor stabilite” a declarat directorul executiv al Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, Gigel Crudu.

Din datele prezentate de reprezentanţii DAJ Vaslui, probleme sunt şi la recoltarea culturilor de primăvară.

La nivelul judeţului Vaslui, suprafaţa ocupată cu culturile de primăvară este de 160.311 de hectare, iar până în prezent, suprafaţa recoltată este de 2.554 de hectare, respectiv 5% din suprafaţa în cultură.

Articolul precedentPrestatorii de servicii de alimentație publică, prinși în ofsaid de comisarii de la Protecția Consumatorului
Articolul următorÎncă 30 de zile de arest pentru doi dintre protagoniștii scandalului „Urmărire în trafic”